Informativni portal Timočke krajine (Zaječar, Knjaževac, Bor, Kladovo, Negotin, Boljevac, Majdanpek)

Večeras predstava Jugoslovenskog dramskog pozorišta „Zašto je poludeo gospodin R“

U Zaječaru se večeras nastavlja 29. Festival „Dani Zorana Radmilovića“. U okviru ovog festivala održava se i Festival malih pozorišnih formi koji se završava večeras monodramom „Život je loto“ u izvođenju Monike Romić. Ova tragikomedija od tome šta se dešava kada muž glavne junakinje Vere dobije sedmicu na lotou biće odigrana od 18.00h u Centru za kulturu u Kotlujevcu. Besplatne karte za monodramu mogu se preuzeti na blagajni Centra za kulturu od 17.00h.

U okviru glavnog programa Festivala na sceni Pozorišta od 20h biće izvedena predstava Jugoslovenskog dramskog pozorišta „Zašto je poludeo gospodin R“ autora Rajnera Vernera Fazbindera i Mihaela Fenglera, u režiji Boba Jelčića.

Sutra je na programu predstava „Bliži nebu“ autora i reditelja Željka Hubača, koja će od 12.00 sati biti odigrana u zaječarskom teatru, u okviru pratećeg programa festivala. Od 20.00h u pozorištu će biti priređena promocija knjige “Uspomenar 4 – Zoran 2020” koju je autor Milan Caci Mihailović posvetio Zoranu Radmiloviću.

U takmičarskom delu Zoranovih dana od 20.00 sati biće izvedena predstava „Komedija ometena u razvoju“ Gradskog pozorišta „Semberija“ iz Bijeljine, koju je po tekstu Milivoja Mlađenovića režirao Dušan Tuzlančić.

Festival se završava u petak u 20.0h dodelom glavnih festivalskih nagrada, a u čast nagrađenih biće izvedena premijera predstave „Kazabalkan“ koju je po motivima teksta Gorana Stefanovskog dramaturški obradio i režirao Irfan Mensur.

Total
1
Shares
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

eleven − 8 =

Prethodna vest

Privreda, korona virus i tehnologija: Za pet godina mašine će da preuzmu polovinu poslova

Sledeća vest

RUKOMET: ZAJEČAR – KNjAŽEVAC NA STARTU PRVE LIGE SRBIJE