Informativni portal Timočke krajine (Zaječar, Knjaževac, Bor, Kladovo, Negotin, Boljevac, Majdanpek)

ŽENE IZ TROJE IPAK NA KRIMU

Na  Međunarodnom festivalu antičke drame “Bosfotski agoni”  koji se održava u Rusiji, u gradu Kerču , na Krimu, 17.juna prikazana je video projekcija  predstave  “Žene iz Troje” koja je koprodukcija  Narodnog pozorišta Timočke Krajine “Zoran Radmilović” iz Zaječara  i Narodnog pozorišta Priština iz Gračanice.

Naime,  festival se održava i ove godine uz sve mere opreza od korona virusa. Program je skraćen  i antičke drame  izvode  samo ruska pozorišta, dok se predstave iz inostranstva projektuju na platnu postavljenom na originalnim iskopinama  Pantikapeja  ili Tauručkog Hersona, danas poznatog kao Kerč.

Da podsetimo, komad „Žene iz Troje“ prema tekstu Evripida, u režiji Nebojše Bradića  učestovao  je na svim prestižnim pozorišnim festivalima prošle godine u Srbiji i okitio se značajnim  priznanjima. Prema izboru pozorišne kritike predstava je svrstana među 10 najboljih u 2019.godini.

Kostimograf je Marina Vuksanović Medenica, asistent scenografa Slavica Marković, kompozitor Zoran Erić, scenski pokret  potpusuje Vera Obradović  a scenski govor Vlado Kerošević.

Igraju: Ivana Kovačević ,Ana Bretšnajder, Milena Jakšić,Isidora Građanin,Igor Damnjanović,Nebojša Đorđević, Miloš Đuričić, Miloš Tanasković,  Irena Stanković , Viktorija Arsić, Jelena Orlović, Tamara Tomanović, Olivera Bacić i Katarina Jeličić.

Total
0
Shares
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Prethodna vest

Dnevni horoskop za petak 19. jun

Sledeća vest

Od posledica koronavirusa preminula još jedna osoba