Informativni portal Timočke krajine (Zaječar, Knjaževac, Bor, Kladovo, Negotin, Boljevac, Majdanpek)

Ministar Branko Ružić u poseti Zaječaru

Prvi potpredsednik Vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Branko Ružić, danas je prilikom posete grada Zaječara obišao Školsku upravu i Srednjoškolski centar u Zaječaru.

Kako je ministar istakao, što se tiče projekata u Zaječaru, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja je, na osnovu velikog broja zahteva, uspelo da, shodno odluci komisije, omogući što bolji ambijent za vaspitno obrazovni proces i vaspitno obrazovni rad.

Osnovna muzička škola „Stevan Mokranjac“ će dobiti oko 13.000.000 dinara za sanaciju krovova. Srednja Tehnička škola će dobiti oko 1.000.000 dinara za opremanje kabineta. Gimnazija će takođe dobiti nekih pola miliona dinara za opremanje. Ono što je takođe veoma važno i već godinama je problematično, saniranje krovova u sedištu školske uprave ovde u Zaječaru će takođe biti realizovano i to iznosi oko 3.000.000 dinara. – najavio je ministar Branko Ružić

Što se novih epidemioloških mera koje su od danas stupile na snagu, ministar kaže da će sutra biti donesena konačna odluka i videće da li će od ponedeljka i niži razredi osnovne škole preći na onlajn nastavu ili će napraviti neku kombinaciju svega toga. Što se tiče predškolskih ustanova, za sada je nemoguće da budu stavljene u taj režim.

preuzeto https://temporadio.rs/

Total
1
Shares
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

ten + seven =

Prethodna vest

U poslednja 24 časa još 5.446 novoobolelih od COVID-19

Sledeća vest

POTVRĐENA 32 NOVA SLUČAJA U OPŠTINI NEGOTIN