Informativni portal Timočke krajine (Zaječar, Knjaževac, Bor, Kladovo, Negotin, Boljevac, Majdanpek)

Dr Nenad Ristović: “28. marta kada potvrdimo pobedu vi i mi zajedno krećemo u razvoj našeg grada”

Grupa građana Dr Nenad Ristović – Pobeda održala je danas konferenciju za novinare na kojoj je nosilac liste Nenad Ristović govorio o programu ovog pokreta, kritikovao javno-privatno partnerstvo, bavio se javnim preduzećima i ustanovama, izborom direktora i cenom vode.

Naveo je da će stabilizacija javnih preduzeća i ustanova biti prioritet u radu članova ove grupe građana nakon 28. marta „kada budemo potvrdili pobedu zajedno sa građanima“.

„Izbor direktora javnih preduzeća na javnom konkursu koji su svojim dosadašnjim radom pokazali sposobnost, stručnost i poznavanje oblasti delatnosti javnih preduzeća uz formiranje nadzornih odbora od ljudi iz struke i oblasti javnog preduzeća, a sa poštovanjem svih zakonskih obaveza biće osnov upravljačkog sistema i javnih preduzeća i ustanova“, istakao je Ristović i dodao:

„Ne zaboravite, konkurs za direktora Vodovoda je u Gradu Zaječaru završen 4. januara, a komisija za izbor direktora još uvek nije izašla sa rang listom kandidata koji ispunjavaju uslove  za izbor na mesto direktora po javnom konkursu. Da li se čeka završetak izbora pa da se nakon toga izabere neko podoban? Prekinućemo praksu stalnog formiranja i odvođenja u likvidaciju i stečaj javnih preduzeća i ustanova tako što ćemo formirati održive sisteme javnih preduzeća i ustanova. Građani Zaječara su samo prošle godine izdvojili iz budžeta 350 miliona dinara da bi platili likvidaciju Direkcije za izgradnju“, naveo je Ristović i dodao da će biti zaustavljeni i poništeni konkursi o javno privatnim partnerstvima koji su na štetu građana i grada.

Govoreći o formiranju cene vode od strane Javnog komunalnog preduzeća Vodovod, Ristović je naveo da je reč o svesnom kršenju Zakona o komunalnim delatnostima koji kaže da tehnička voda ne može biti delatnost javnog preduzeća.

Baveći se javno-privatnim partnerstvima Ristović je rekao da javno–privatno partnerstvo u oblasti sistema dajinskog grejanja, koje se, kako kaže, namerava uraditi u narednom periodu, ne garantuje da ekonomska cena grejanja daje i kvalitet grejanja.

„Ovo javno – privatno partnerstvo ne sme i ne može biti na štetu građana i grada. Javno – privatno partnerstvo u oblasti prikupljanja i izvoženja smeća se u gradovima i zemljama u okruženju pokazalo kao promašaj zato što je došlo do pada kvaliteta usluge, došlo je do povećanja cene usluge i neminovno do gubitka radnih mesta, do otpuštanja radnika“, rekao je Ristović.

On smatra i da će javno – privatno partnerstvo u oblasti gradske i seoske rasvete biti na štetu građana i grada. Takođe, navodi da gazdovanje grobljima mora biti od strane javnog komunalnog preduzeća čiji je osnivač grad, a da zemljište mora biti u svojini države.

„28. marta kada potvrdimo pobedu vi i mi zajedno krećemo u razvoj našeg grada“, rekao je Ristović.

preuzeto radiomagnum.rs

Total
1
Shares
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

six + six =

Prethodna vest
covidtest

Porast broja pozitivnih na koronavirus

Sledeća vest

Plansko isključenje struje za sutra