Informativni portal Timočke krajine (Zaječar, Knjaževac, Bor, Kladovo, Negotin, Boljevac, Majdanpek)

Grupa građana „Dr Nenad Ristović – Pobeda”: Uložićemo 100 miliona dinara u poljoprivredu i selo svake godine

Predstavnik Grupe građana „Dr Nenad Ristović – Pobeda”, Nenad Ristović, danas je održao još jednu konferenciju za medije povodom predstojećih lokalnih izbora.

Dr Nenad Ristović istakao je da će njihov prioritet, nakon potvrđivanja pobede, biti razvoj poljoprivrede i sela. „Uložićemo 100.000.000 dinara u poljoprivredu i selo svake godine. To je jedini način da zaustavimo propadanje sela i da život na selu opstane. Mladim ljudima na selu moramo omogućiti da formiraju porodicu, a da bi porodica mogla da živi, mora imati sve iste uslove kao i porodice u gradu. Ulagaćemo u infrastrukturu u selima kroz regulisanje puteva, kako seoskih, tako i atarskih. Uložićemo u projekat kanalizacije u najvećim selima i dovešćemo zdravu pijaću vodu do svakog zaječarskog sela. Radićemo na sanaciji svih seoskih deponija. Uradićemo socijalnu kartu žitelja sela i omogućiti da svi imaju adekvatnu zdravstvenu zaštitu. Stočarima ćemo omogućiti da, preko subvencija i konkursa kod fondova, dobiju grla teladi, priplodne i steone junice, koze, ovce i ostalu stoku. Voćarima ćemo subvencionisati sve sadnice za formiranje novih zasada voćnjaka. Novčano ćemo pomoći svakog onoga kome je neophodno da objekat privede nameni, kako za stočarsku proizvodnju, tako i one za skladištenje i za preradu voća. Subvencioniraćemo nabavku mašina, kako za stočarstvo, tako i za povrtarstvo, vinogradarstvo i ratarstvo. Zajedno sa poljoprivrednim proizvođačima osnovaćemo zemljoradničku zadrugu, koja će imati osnovnu namenu da okupi, organizuje zainteresovane i da ih zastupa, kako u nabavci repro materijala za proizvodnju, tako i u plasiranju njihovih proizvoda.“

Ristović je na ovoj konferenciji pokazao i tužbu po članu 170, stav 2 Krivičnog Zakonika Republike Srbije, koju je protiv njega podneo Saša Mirković, 4. marta ove godine, za uvredu. „Ovo predstavlja vid ucene i pritiska od strane onih koji žele da vrate vreme i da ožive neke stare koalicije. Neću nikada podleći pritiscima i nema saradnje ni sa kim ko je u prethodnih 20 godina rušio i razarao naš grad.” – dodao je Ristović.

preuzeto tempo radio

Total
1
Shares
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

14 − six =

Prethodna vest

POTVRĐENA 32 NOVA SLUČAJA U OPŠTINI NEGOTIN

Sledeća vest

Besplatna savetodavna podrška za mlade i žene preduzetnice