Informativni portal Timočke krajine (Zaječar, Knjaževac, Bor, Kladovo, Negotin, Boljevac, Majdanpek)

Majdanpek: SNS kupio stan Petkovićima

Potpredsednik SNS-a Bratislav Gašić sutra će uručiti ključeve od novog stana petočlanoj porodici Petković u majdanpeku, koji je kupljen na osnovu pojedinačnih donacija članova SNS-a.

gasic_sosa

Ministar odbrane Gašić i Blagoje Spaskovski, direktor RTB Bor, inače obišli su porodicu Radovana i Nade Petković, koji sa troje dece ometene u razvoju, žive u stanu od 24 kvadratnih metara u Majdanpeku, prošle godine, i tada su im obećali da će se potruditi da im osim pomoći obezbede i dvosoba stan.

Porodicu Petković čine Marko (14) i Marijana (12) sa umerenom mentalnom ometenošću i najmlađi Mirko (11) koji ima veći procenat oštećenja i završava školu prema programu inkluzivnog obrazovanja.

– Meni je jako teško kada vidim ovakvu porodicu, teško mi je zbog dece, koja nemaju svoj prostor, jer i ja imam svoju decu. U Srbiji se mnogo teško živi i to je svima poznato, ali ne smemo da zaboravimo da budemo saosećajni i da pomažemo najugroženijima – rekao je tada Gašić.

Stan od 24 metara kvadratnih je u vlasništvu Rudnika bakra, a i sam otac Radovan je penzioner rudnika, dok je Nada domaćica.

– Radio sam u rudniku i ovo je njihov stan, ali smo u procesu otkupa na rate. Trebalo bi da je veći, da deca imaju svoj prostor, a i da Marinko može komotno da se kreće, jer je u ovom skučenom to za njega teško – rekao je tada Radovan.

Total
0
Shares
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

ten + nineteen =

Prethodna vest

Majdnapek: Realizacija Programa mera podrške poljoprivrednoj politici ruralnog razvoja

Sledeća vest

Kladovo: 180 godina škole za ponos