Informativni portal Timočke krajine (Zaječar, Knjaževac, Bor, Kladovo, Negotin, Boljevac, Majdanpek)

Održana 14. sednica SO Negotin: Usvojen statut i akcioni plan zapošljavanja, odbornici Demokratske stranke napustili zasedanje

Odbornici Skupštine opštine Negotin su većinom glasova prisutnih odbornika usvojili Statut opštine Negotin i Odluku o usvajanju lokalnog akcionog plana zapošljavanja opštine Negotin za 2019. godinu kojom je predviđeno 2 miliona dinara za dve mere: samozapošljavanje i stručnu praksu.

foto negotin.rs

Danas su usvojene i odluke o taksi prevozu na teritoriji opštine Negotin i o izmeni i dopuni Odluke o postavljanju i uklanjanju manjih montažnih objekata privremenog karaktera i spomenika, spomen obeležja, balon hala sportskih namena i nadstrešnica u javnom prevozu. Razlog za donošenje ovih odluka je usklađivanje sa pozitivnim propisima.

foto negotin.rs

Odbornici odborničke grupe „Demokratska stranka – Prim. dr Miomir Petković“, su napustili zasedanje pridružujući se zahtevima učesnika građanskog protesta “1 od 5 miliona”.

Na kraju današnje sednice za reč se javio Vladimir Veličković, predsednik Opštine Negotin koji je osvrnuvši se na izlazak sa sednice odbornika odborničkog kluba Demokratske stranke izjavio:

foto negotin.rs

Mi smo ovde da sa velikom odgovornošću i uz podršku naroda radimo u korist naših građana. Smatram da je ovakav čin pre svega šamar za narod koji je njima dao poverenje. Zašto to smatram? Podsetiću vas da kada smo došli ovde tada sam u izlaganju poručio da moramo svi da se borimo za našu opštinu. Da li sa mesta pozicije ili opozicije, nebitno. Odgovornost je toliko velika, da više nemamo vremena za političarenje. I tada sam poručio da sam tu za svaku konkretnu i korisnu kritiku koju ćemo uvažiti. Mislite li da je neko od njih nekada došao sa nekim konkretnim predlogom ili kritikom na neki rad? Smatram da smo transparetni i uvek spremni da čujemo sve naše građane, nebitno je kojoj su opciji poklonili svoje poverenje. Toliko nas malo ima da više nemamo prostora za takve poteze i postupke jer je to neodgovorno prema građanima naše opštine i problemima s kojima se borimo svaki dan. Mogu samo da pohvalim potez gospodina Dimitrija Lungulovića, ne zato što likujemo sada zbog nekih njihovih podela. Ne, već zbog odgovornosti koju je pokazao.

Predsednik Veličković je istakao da će, bez obzira iz koje političke opcije dolazi, uvažiti svaku konkretnu kritiku, predlog ili ideju, ako je korisna za opštinu Negotin.

izvor negotin.rs

Total
0
Shares
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Prethodna vest

Večeras na nebu "Supermesec"

Sledeća vest

Zaječarski planinari na krovu balkanskog poluostrva