Informativni portal Timočke krajine (Zaječar, Knjaževac, Bor, Kladovo, Negotin, Boljevac, Majdanpek)

Održana sednica SO Kladovo

Na trećoj sednici SO Kladovo odbornici su usvojili Odluku o izmeni budžeta opštine Kladovo za 2019. godinu. Iznosi na prihodnoj  i rashodnoj strani opštinske kase nisu  promenjeni,  jer se u postojećoj tabeli Planirani kapitalni izdaci budžetskih korisnika za 2018. 2019. i 2020. godinu dodaje  novi redni broj  sa opisom “Izgradnja platoa za potrebe  međunarodnog putničkog pristaništa “Kladovo” u iznosu od 5 miliona dinara.

Reč je o preraspodeli sredstava u kojoj se iznos  za rekonstrukciju platoa kod Doma omladine u Kladovu smanjuje sa 20, na 15 miliona dinara. Uređenjem  prostora pored  pristaništa oplemenićemo turističku ponudu s obzirom da je plan da se već krajem aprila u funkciju dovede  brodski linijski saobraćaj sa Rumunijom. To predstavlja razvojnu šansu za našu opštinu, posebno ako se uzme u obzir činjenica da je vodni carinski prelaz kod Kladova zatvoren gotovo tri decenije“-naglasio je Saša Nikolić predsednik opštine Kladovo.

Odbornici lokalnog parlamenta jednoglasno su usvojili  Statut opštine Kladovo koji je usaglašen sa odrebama Zakona o lokalnoj samoupravi a podršku je dobio i predlog Odluke  o opštinskoj upravi . Zakon o lokalnoj samoupravi  stupio je na snagu 28. juna 2018. godine tako da je ispoštovan rok od 9 meseci za usklađivanje tog dokumenta  i opštih akata jedice lokalne samouprave.

Usvajanje tih Odluka bila je zakonska  obaveza ali  i potreba lokalne samouprave  s obzirom da  će uticati da se  kvalitet usluga i funkcionisanje Opštinske uprave podignu na viši nivo. S obzirom da nam predstoji i drugačija organizacija nadam se da će to doprineti efikasnijem radu, jer to je u intersu svih građana” poručio je sa skupštinske govornice  Zlatko Kalinović načelnik Opštinske prave Kladovo.

 Tema skupštinskog zasedanja bili su i Izveštaji o radu u 2018. godini TOO  Kladovo i javnih preduzeća “Jedinstvo” i  “Komunalac” koji su dobili podršku odborničke većine. Kako je naglašeno opština Kladovo je  u prošloj godini imala  75.092 noćenja , od čega su 14.472 noćenja ostvarili inostrani gosti. JP ” Jedinstvo” uspešno je poslovalo jer je na kraju 2018. godine iskazana dobit u iznosu od 426.000 dinara, dok su  zaposleni u JP “Komunalac” uspešno brinuli  o čistoći gradskih ulica, o uređenju i održavanju zelenih i parkovskih površina, obavljali su  grobljanske usluge i praznili su  kontejnere u gradu i u 22 naseljena mesta u opštini Kladovo.

U radu sednice učestvovalo je svih 28 odbornika, 18 sa liste SNS, 9 sa liste SPS i jedan odbornik PUPS-a.

preuzeto http://kladovo.org.rs

Total
0
Shares
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Prethodna vest

PRIKLJUČI SE AKCIJI CIF ČISTI SRBIJU Pruži svom gradu priliku da zablista u punom sjaju

Sledeća vest

Vremenska prognoza