Informativni portal Timočke krajine (Zaječar, Knjaževac, Bor, Kladovo, Negotin, Boljevac, Majdanpek)

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić i predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma posetili su danas Zaječar

Podršku zaječarskim socijalistima i članovima i simpatizerima JS pružili su danas u Zaječaru predsednik Socijalisticke partije Srbije Ivica Dačić i predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma. Oni su u podne obišli štandove koalicije SPS – JS na gradskom trgu gde su razgovarali sa građanima i simpatizerima, a zatim se obratili novinarima.

https://temporadio.rs/

„Istovremeno imamo i kampanju za lokalne izbore i teške posledice pandemije i mere koje se zbog toga preduzimaju, kazao je danas u Zaječaru lider SPS Ivica Dačić navodeći da je potpuno obesmišljeno u trenutnim specifičnim okolnostima izazvanim epidemijom virusa covid 19 voditi predizbornu kampanju.

Dozvolite mi da samo kažem da naša koalicija sa Jedinstvenom Srbijom će i dalje ostati verna našim principima, a to je da se zalažemo za državne i nacionalne interese, da se zalažemo da Srbija mora da vodi računa o ravnomerno regionalnom razvoju, imajući u vidu istočnu Srbiju kao jednu sredinu kojoj preti opasnost da ostane bez stanovništva, a najbolji lek da ljudi ostanu ovde je da postoji privreda, autoputevi, komunikacija. Tako da, mi apsolutno podržavamo da Vlada Republike Srbije posveti maksimalnu pažnju istočnoj Srbiji, uključujući i Zaječar i da se uz razna ulaganja stvore uslovi za opstanak stanovništva. Vi ste svedoci da mi imamo pritiske na našu zemlju svih ovih dana i meseci. Ti pritisci su usmereni na narušavanje našeg teritorijalnog integirteta. Isto tako postoje razni pritisci koji se kreću od toga da se u Srbiju uvedu neka pravila koja ne važe za druge zemlje, nego samo za nas. Takođe, imamo i deo političkih stranaka koji više slušaju neke ljude iz inostranstva nego što vode računa o državnim i nacionalnim interesima i u tom pogledu, naši stavovi su potpuno jasni da mi želimo sve probleme u regionu rešavamo na miran način, ali čuvajući nacionalne i državne interese. Srbija, koja će biti faktor mira i stabilnosti i koja će uspeti da odbrani nacionalne i državne interese, samo tako što će biti jaka.” – izjavio je Dačić.

Iskoristio je priliku da pozove Zaječarce da se vakcinišu, ali i da na lokalnim izborima daju glas koaliciji SPS i JS.

Prisutne je pozdravio i Srđan Stanojević, direktor zaječarske Gimnazije, inače kandidat za gradonačelnika i prvi na listi ove političke opcije.

izvor radiomagnum.rs/temporadio.rs

Total
1
Shares
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

1 × two =

Prethodna vest

BOLJEVAC: U okviru akcije "Gnev" hapšenje zbog droge

Sledeća vest

Nove, ublažene, mere od sinoć su na snazi u Zaječaru