Informativni portal Timočke krajine (Zaječar, Knjaževac, Bor, Kladovo, Negotin, Boljevac, Majdanpek)

Protest “1 od 5 miliona” održan u Zaječaru po sedmi put

Već sedmi petak za redom, građani su se okupili na Trgu Nikole Pašića kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo, i prošetali gradom kako bi pozvali i ostale sugrađane da im se pridruže.

Zašto smo se časni skupe sastali večeras? Sastali smo se da kažemo da je živ ovaj narod i da zna šta hoće, a hoće da odu ovi što žele da nas nema” rekla je u svom obraćanju Dr Tamara Milenković Kerković, redovna profesorka Univerziteta u Nišu i dodala:

Mi stojim ovde u srcu tame autokratskog režima jer zajedno patimo, i ovde pati svaki čovekkoji je pošten u Srbiji i koji ima i malo dostojanstva. Ovo je najgora vlast koja je Srbijom ikada upravljala i zbog toga stojimo što je ta ista vlast i konačno izgubila razum. Stojimo za najvrednije što imamo, a to su naša deca to je naša zemlja.

Mi nismo isto i ne milslimo svi isto. I oni koji organizuju ove proteste i mi koji ovde govorimo i vi koji to slušate ne mislimo isto. Ne treba to skrivati ni od sebe ni od naših političkih protivnika koji te razlike zloupotrebljavaju. Mi otvoreno kažemo da nismo isti, ali mi smo svi isti isto mislimo u istom stroju protiv ovog zla protiv kog smo ustali” rekao je Đorđe Vukadinović, novinar i politički analitičar.

Nakon govora, okupljeni su krenuli u protestnu šetnju gradskim ulicama a sledeći skup najavili za petak 8. mart.

Total
0
Shares
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Prethodna vest

Uručene diplome na Fakultetu za menadžment u Zaječaru

Sledeća vest

Sutra rukometna utakmica RK ZAJEčAR 1949 - ŽRK JUNIOR ( Beograd )