Informativni portal Timočke krajine (Zaječar, Knjaževac, Bor, Kladovo, Negotin, Boljevac, Majdanpek)

PRVA NAGRADA ZA UČENIKA OMŠ „KONSTANTIN BABIĆ“ KLADOVO NA INTERNACIONALNOJ MANIFESTACIJI „DANI HARMONIKE“ SMEDEREVO

Osnovna muzička škola  „Konstantin Babić“ Kladovo poznata je po izuzetnim uspesima koje postižu učenici sa odseka harmonike profesora Dušana Novčića na brojnim međunarodnim i državnim  takmičenjima.

Uspeh nije izostao ni ovoga puta,  jer je na Internacionalnoj manifestaciji „Dani harmonike“ Smederevo učestvovao  učenik IV razreda harmonike Nikola  Ginić  i osvojio  I  NAGRADU  u kategoriji (B) – takmičarska disciplina solista.

Ova manifestacija tradicionalno se održava svake godine u maju, u organizaciji Udruženja pedagoga akordeona Srbije.

Zbog međunarodne zdravstvene situacije, povezane sa korona virusom i nemogućnosti održavanja ovog takmičenja u predviđenom terminu u maju, Organizacioni odbor je doneo odluku da se ove godine, 28. i 29. novembra održi XXV Internacionalna manifestacija ” DANI HARMONIKE” – Smederevo 2020.  Prilagodjena je novonastaloj situaciji i jubilej od 25 godina proslavila uz organizaciju ONLINE takmičenja.

 Takmičenje je održano za više kategorija za soliste, kamerne sastave i orkestre harmonika, a žiri koji je ocenjivao takmičare činili su ugledni profesori iz zemlje i inostranstva.

Total
9
Shares
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

6 + fourteen =

Prethodna vest

Počeli radovi na rekonstrukciji puta tzv. ”Belgijska pruga”

Sledeća vest

NEGOTIN: 48 POZITIVNIH NA VIRUS KORONA