Informativni portal Timočke krajine (Zaječar, Knjaževac, Bor, Kladovo, Negotin, Boljevac, Majdanpek)

Štab za vanredne situacije: Mere za osnovne i srednje škole na teritoriji Grada Zaječara

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja razmotrilo Preporuku Kriznog štaba za Grad Zaječar (Preporuka broj: 87-182/2020) i da je saglasno da se, u skladu sa ovim preporukama, uvedu sledeće mere za osnovne i srednje škole na teritoriji Grada Zaječara:

• Mera za osnovne škole:

Prvi ciklus (od 1. do 4. razreda):

U periodu od 24. novembra do 4. decembra 2020. godine nastavlja se neposredni obrazovno-vaspitni rad prema izabranom modelu organizacije nastave u okviru postojećeg operativnog plana rada škole.

Drugi ciklus (od 5. do 8. razreda):

U periodu od 24. novembra do 4. decembra 2020. godine ukupan obrazovno-vaspitni rad ostvarivaće se na daljinu, uz korišćenje odgovarajućih platformi, odnosno sistema za upravljanje učenjem i putem Javnog medijskog servisa Srbije.

• Mera za srednje škole:

U periodu od 24. novembra do 4. decembra 2020. godine ukupan obrazovno-vaspitni rad ostvarivaće se na daljinu, uz korišenje odgovarajućih platformi, odnosno sistema za upravljanje učenjem i putem Javnog medijskog servisa Srbije.

-Potrebno je, na nivou škole, dogovoriti efikasne kanale komunikacije sa učenicima radi obaveštavanja o rasporedu časova i o pružanju dodatne podrške u učenju.

Takođe, podsećamo na obavezu škola da, prema navedenim merama, izmene operativni plan rada i da isti treba da dostave na saglasnost nadležnoj školskoj upravi, kažu u Štabu za vanredne situacije.

Total
1
Shares
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

five × 5 =

Prethodna vest

Od koronavirusa obolelo još 5.067 osoba

Sledeća vest

KORONA U ZAJEČARU: Dva smrtna ishoda i još 31 inficirano lice