Informativni portal Timočke krajine (Zaječar, Knjaževac, Bor, Kladovo, Negotin, Boljevac, Majdanpek)

SEOSKE IGRE SPORTSKOG SAVEZA SRBIJE 13. SEPTEMBRA U ZAJEČARU

Zaječar će i ove godine biti domaćin Seoskih igara Sportskog saveza Srbije, a upravo zbog ovogodišnjeg izdanja ove velike manifestacije, u Beogradu je u ponedeljak 31. avgusta organizovan sastanak svih teritorijalnih sportskih saveza koji će sprovesti akciju u svojim gradovima.

Ukupno 11 gradova učesnika organizovaće Seoske igre, a pobednici sa lokalnih takmičenja, obezbediće plasman na veliko finale u Vrnjačkoj Banji, od 25 – 27. septembra.

Sportski savez grada Zaječara, koji je i prošle godine uspešno organizovao Seoske igre, predstavljali su na sastanku u Sportskom savezu Srbije, generalni sekretar Igor Božinović i koordinator za takmičarski sport Miomir Simonović.

Pored Zaječara, Seoske igre Sportskog saveza Srbije, biće održane u Valjevu, Kraljevu, Petrovcu na Mlavi, Ubu, Somboru, Kruševcu, Vranju, Priboju, Majdanpeku i Velikoj plani, a pobednik velikog finala u Vrnjačkoj Banji, na poklon dobija teren za mali fudbal i rukomet, dar Sportskog saveza Srbije.

Pobednik prošlog izdanja Seoskih igara u Zaječaru bila je ekipa Grljana, dok je drugo mesto zauzeo Zvezdan, a upravo ekipe ovih sela predstavljale su Zaječar na velikom finalu u Rudnoj Glavi.

Ove godine, zbog većeg broja učesnika, format je promenjen i samo pobednička ekipa sa takmičenja u Zaječaru, koje je na programu u nedelju 13. septembra na Popovoj plaži, kvalifikovaće se za završnicu Seoskih igara u Vrnjačkoj Banji. Svaka ekipa broji 20 takmičara, od čega je makar pet žena, a nadmetaće se u ukupno 10 disciplina.

Biće preduzete sve mere za sprečavanje širenja zarazne bolesti, a maske će morati da nose svi sem takmičara u trenutku takmičenja, dok će timovi biti odvojeni jedni od drugih dok čekaju svoj nastup, istaknuto je na sastanku u Beogradu.

preuzeto glassporta

Total
6
Shares
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

twenty − 4 =

Prethodna vest

Više od 100 prijava za nepoštovanje preventivnih mera

Sledeća vest

Korona virus: U Srbiji hospitalozvano 579 ljudi - nova pravila širom Evrope zbog početka školske godine