Informativni portal Timočke krajine (Zaječar, Knjaževac, Bor, Kladovo, Negotin, Boljevac, Majdanpek)

Apel građanima da po povratku sa letovanja ostanu nekoliko dana kod kuće

Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije Zlatibor Lončar uputio je poziv svim građanima koji se vraćaju sa letovanja iz inostranstva, gde je sada mnogo više zaraženih koronavirusom nego u Srbiji, da budu odgovorni i ostanu nekoliko dana kod kuće.

Foto: printscreen

Lončar je, nakon sastanka sa direktorima bolnica koje nisu u kovid sistemu, istakao da je to neophodno kako oni koji su bili u inostranstvu ne bi izlagali riziku od zaraze ljude iz svog okruženja.

Nemojte da žurite da se viđate sa nekim, da se grlite i ljubite i da zarazite ljude oko sebe. Bili ste u mestima gde je svaki treći ili četvrti pozitivan na koronavirus. Verovatnoća da ste i vi zaraženi je velika, upozorio je ministar.

On je naveo da razume ljude koji nisu mogli da izdrže a da ne odu na more, ali da u povratku treba da budu odgovorni i da ostanu kod kuće nekoliko dana.

Ako imate simptome, idite u kovid ambulantu, testirajte se. Ne idite na druženja jer je velika verovatnoća da i druge zarazite. Možda ćete vi imati blažu sliku, ali ćete preneti virus drugom ko će možda završiti na respiratoru, zaključio je Lončar.

Total
2
Shares
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Prethodna vest
raris

Održivo korišćenje bioenergije u istočnoj Srbiji

Sledeća vest

Počeo je rad na pozorišnoj predstavi o Zoranu Radmiloviću pod nazivom  „Glumčina“