Informativni portal Timočke krajine (Zaječar, Knjaževac, Bor, Kladovo, Negotin, Boljevac, Majdanpek)

U Srbiji 6.318 osoba zaraženo koronavirusom

Ministarstvo zdravlja Vlade Republike Srbije saopštilo je da su od poslednjeg izveštaja do danas do 15 časova testirani uzorci 2.673 osobe, od kojih su 324 laboratorijska nalaza bila pozitivna na koronavirus, dok je pet osoba preminulo.

U saopštenju se navodi da je do danas ukupno testirano 38.701 lice, hospitalizovano je 3.900 pacijenata, a izlečene 753 osobe.

U našoj zemlji je od početka epidemije ukupno zaraženo 6.318 osoba, a preminulih je 122, pri čemu je stopa smrtnosti 1,93.

Na respiratoru je ukupno 120 pacijenata, a od pet osoba preminulih u poslednja 24 časa četiri su ženskog i jedna muškog pola.

Total
0
Shares
1 komentar
  1. Бор, осим короне вируса, сукобљава се и високим и штетним аерозагађењем.

    KUDA PLOVI OVAJ BORSKI BROD?

    Osim poklanjanja RTB Bor kinezima, koji ubiru kajmak jeftine proizvodnje bakra, srebra i zlata. Broj zapošljenih pao je sa 25.000 na 5000 radnika, ostala industrija (Zlatara Majdanpek, Livnica bakra i bakarnih legura, Fabrika bakarne žice, Fabrika lak žice, Fabrika ventil, Fabrika folija, Prerada metala) je zaustavljena i uništena, a FOD je smanjio svoju delatnost. Na ovaj način gubi grad Bor, država i građani. S druge strane, građani i radnici se truju SO2, arsenom, olovom, ukratko kompletnim Mendeljejevim sistemom elemenata. Ovi negativnosti su kao rezultat kriminalnih radnji do prodaje RTB Bor kojim je rukovodio Spaskovski uz mentorstva vlasti. Od tog njihovog korisnog rada, po njih, nama ostaje zagađenje, a pare idu pravcem Kine. Situacija biće još gora, kada počnu da se zapošljavaju stranci, a Bor se svede na Bor selo. С друге стране, институције државе ове негативности нити виде, нити чују.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Prethodna vest

Hristos vaskrse!

Sledeća vest

Prognoza vremena